CallersCorner
Links for callere
Forside
 
Læs om Ralph Page Dance Legacy Weekend
 
Se hvor du kan købe musik
 
Samling af links til hjemmesider
Du kan finde rigtig mange informationer på Internettet. Denne side giver dig en række af links til absolut relevante sider.
Vær opmærksom på at alle kan lægge information ud på Internettet - og at de gør det! Vær derfor også kritisk over for indholdet.
Klik på linkene i firkanterne og se hvad de tilbyder af informationer.
 
Læs om Michael Dycks fantastiske index over publicerede danse
 
Om programmer til PC, iPod, iPad
 
For dig der skal rejse
 
Lidt af hvert af gode links
Links til danske hjemmesider
 
 Luk 
 
Hvert år i januar måned afholder Ralph Page Memorial Committee under New England Folk Festival Association (NEFFA) den såkaldte Ralph Page Dance Legacy Weekend.
 
Weekenden består af et antal sessioner, helt som vi kender det fra danseweekends herhjemme.
 
Link til den officielle hjemmeside for Ralph Page Dance Legacy Weekend.
 
Efterfølgende dokumenteres hele arrangementet i en Syllabus. Her er alle danse opført session for session med oplysninger om dansens navn, koreograf, opstilling, caller, dansebeskrivelse, hvilken kilde dansen stammer fra, hvilken musik der blev spillet samt evt. historiske bemærkninger.
 
Det er et imponerende og omfattende materiale og dansene er generelt af høj kvalitet.
 
Syllabus sættes til salg gennem CDSS, men efter et år gøres den frit og gratis tilgængelig på Internettet på University of New Hampshires hjemmeside.
 
Klik her for at komme direkte til siden med links til syllabi: Ralph Page Dance Legacy Weekends Syllabi.
 
Master Index er et Excel regneark med en samlet oversigt over alle danse publiceret i syllabi siden 1988. Oversigten omfatter titel, forfatter, caller, opstilling, årstal samt sidenummer i pågældende års syllabus. Fra dette index kan man bl.a. udlede:
 
Der optræder ialt ca. 1282 forskellige danse.
Mest brugte danse: Chorus Jig, Money Musk, British Sorrow.
Mest brugte koreografer (udover danse af ukendt oprindelse): Ted Sanella, Ralph Page, Tony Parkes.
Mest brugte callere: Tony Parkes, David Millstone, Lisa Greenleaf.
 Luk 
 
Her finder du en samling af links til web-steder som sælger musik til square og contra dans.
 
Contracopia. Her kan du købe musik. Brug knappen "Style Index" hvorved du får mulighed for at vælge mellem musik i forskellige stilarter.
 
Dosado.com. Her kan du også købe musik. Der er ufattelig meget, men stilen er i mange numre lidt kedelig og ensartet. For mange af numrene kan du høre et uddrag.
 
CDBaby. Her kan du købe musik i form af CDer og for nogle numres vedkommende også hente det ned som MP3-filer.
 
AADS (Anglo-American Dance Shop). Et belgisk web-sted som sælger musik til square og contra dans. Da firmaet er hjemhørende i Belgien er der ikke importmoms på køb.
 
Elderly Instruments. Musik og meget, meget andet.
 
Square and Contradance music from the 1940s - 1950s. Stig Malmø har en meget omfattende samling af plader med musik fra perioden omkring 1940-1950. Her kan du se en del af hans samling som han har spillet ind på CD.
 Luk 
 
Michael Dyck's Contradance Index har eksisteret i over 10 år, og intentionen er at opbygge og vedligeholde en oversigt over alle publicerede dansetitler.
 
Michael Dyck's Contradance Index. Dette index er guld værd, hvis man har kendskab til noget af titlen på en dans og/eller navnet på koreografen og søger det fulde navn samt en reference til, hvor man kan finde selve dansebeskrivelsen.
 
Michael Dyck skriver: “My goal for this web site is to index every contra dance ever published. Moreover, I intend to include any other country dances that are published alongside contras. By "published", I mean in a book, booklet, newsletter, or on the World-Wide Web.”
 
Michael Dyck's indeks indeholder pr. september 2009 i alt 8.702 dansereferencer (pr. september 2008: 8.502). Nogle danse er publiceret flere steder, og optræder flere gange. Der er pr. september 2009 i alt 6.123 forskellige dansetitler (pr. september 2008: 5.988). Det er et imponerende stykke arbejde. Og det er en hjemmeside, der er ”levende”, hvilket bl.a. ses af hvordan antallet af danse og dansereferencer vokser.
 
Bemærk, at formålet er at lave et indeks over dansene med oplysninger om deres titel, koreograf, formation samt en reference til hvor dansen er publiceret. Selve dansebeskrivelserne er således ikke en del af dette indeks, men for danse publiceret på Internettet er der et link til dansebeskrivelsen.
 Luk 
 
En samling af links som har relation til at bruge en pc eller en iPad til at lagre musik og dansebeskrivelser.
  • Det kan være programmer til at registrere og ordne dine dansebeskrivelser.
  • Det kan være programmer til at lægge musik fra CDer ind på din PC og så bruge PCen som musikafspiller.
  • Det kan være programmer til at registrere hvilke danse du har callet og hvornår.
  • Eller ... ?
Caller's Companion er et program til registrering af dansebeskrivelsr og danseaftener.Med Caller's Companion kan du oprette et register over alle dine danse og et register over dine danseaftener med oplysning om hvilke danse du har callet. Caller's Companion fås til Windows og til Apple computere samt til iPads. Der er en beskrivelse af programmet i CallerNyt 2011 Nr. 3. Se under Dokumenter. Hjemmesiden for Caller's Companion indeholder også en video der fortæller om programmet.

Audacity er ligesom WavePad et program til redigering af lydfiler. De to programmer har i mange henseender de samme funktioner. Audacity er gratis at downloade og bruge. Følg linket for at læse mere.

Digital Music Magician er et program til afspilning af musik fra din PC. Du kan opbygge playlister hvor du kan forberede "aftenens" musikprogram, så du ikke behøver at søge igennem hele din musiksamling. Du kan hente det gratis for en prøveperiode hvor du kan starte programmet ialt 30 gange. Du kan købe programmet for $149.

sqmp3Gold er også et program til lagring, organisering og afspilning af musik på din PC.

I Colin Hume's Dance Organiser kan du registrere dine danse(beskrivelser) og du kan opbygge et program for en danseaften. Du kan altså senere se hvilke danse du har callet og hvornår. Du får en omfattende samling af dance (ca. 2000) fra Colin Hume's samling med. Du kan vælge at beholde dem, eller at fjerne dem helt eller delvist. Du kan naturligvis tilføje dine egne danse. Du kan downloade programmet på prøve, men ønsker du at beholde det koster det £50 (ca. 500 kr.). Følg linket for at læse mere.

WavePad er et program til redigering af lydfiler. Med WavePad kan du konvertere lydfiler mellem et stort antal forskellige formater, du kan lytte til dine optagelser fra balaftener eller kurser med mulighed for hurtigt at hoppe rundt i filen, du kan klippe og klistre i dine lydfiler og herved bl.a. forlænge et musikstykke. WavePad fås til PC og Mac. WavePad kan downloades gratis i en prøveudgave (ikke fuld funktionalitet) eller købes for ca. $50. Følg linket for at læse mere.

Bruger du selv et eller flere programmer på din PC? Bruger du en iPod, en iPad eller lignende enheder? Send os et link til hvor man kan hente/købe programmet og send også gerne en kort beskrivelse af, hvorfor du selv er glad for det pågældende program eller den pågældende enhed. Har du dårlige erfaringer hører vi også gerne fra dig! Skriv til: Webmaster.

Vi vil også gerne høre fra dig hvis du allerede har erfaring med et eller flere af de nævnte PC programmer.

 Luk 
 
Skal du rejse ...
 
... og kunne du godt tænke dig at deltage i en af de lokale danseaftener? Her er nogle links, som kan hjælpe dig med at finde dem.

Skal du til Tyskland?

12. ECTA Contra Convention 26. - 27. oktober 2013 afholdes i Oehringen.

ECTA er en organisation der står for arrangementer med både modern, traditionel, round dance og cloging. Der er mulighed for at møde mange nye mennesker, men også en del danskere tager til disse arrangementer

ACTS (American Contra and Traditional Square Dance) er en danseorganisation i Berlin. Nogle af foreningens medlemmer er også kendte gæster i Silkeborg og Tommerup.

Heiner Fischles hjemmeside finder du mange links til dansesteder i Tyskland. Se bl.a. under menupunktet Contra Dance. Heiner Fischle er tysk caller og koreograf.

Skal du til USA:

The Dance Gypsy. En rigtig flot hjemmeside, hvor du kan søge efter danseaftener i USA. Start med at klikke på "Events".

DanceDB, The Dance Database. I Ted Cranes database over "dances" (dvs. danseaftener) kan du søge efter dansesteder i de enkelte stater i USA. Du kan også søge efter navne på callere og musikere.

Er du omfattet af DGIs rejseforsikring?

Er du medlem af en lokalforening under DGI og skal du på en rejse i "idrættens interesse"? Så kan det være du er dækket af en rejseforsikring som DGI har etableret i samarbejde med Tryg. Under dokumenter finder du en artikel fra Strings & Squares, som fortæller om ordningen. Her finder du også links til forsikringsbetingelserne og yderligere information.

 Luk 
 
En samling af mange gode links. Brug den som grundlag for selv at søge videre på Internettet.
 
NY: Tanker om calling.Cary Ravitz har samlet en række tanker om calling og det at være caller.
 
Internet ressourcer for contra dance callers.William Watson har samlet en lang række af links af interesse for callere. Der er links til steder hvor man kan finde danse, artikler skrevet af mange gode callere,Williams egne artikler og til udvalgte bøger om calling.
 
Square Dance History Project. Hjemmeside for The Square Dance History Project. En meget omfattende samling af materiale med videoer, billeder, beskrivelser og meget mere.
 
Contradancelinks. Dette er en meget omfattende samling af links til andre hjemmesider med mange forskellige oplysninger (calleres hjemmesider, musik, ...). Man kan sige at siden i sig selv ikke indeholder informationer, men at den giver adgang til andre steder som har dem.
Skal du til USA kan denne side også være indgangen til at finde ud af hvor der "sker noget" i et bestemt område.
 
Hugh Stewarts samling af contradanse. Hugh Stewart har samlet over 140 contradanse af forskellige forfattere.
 
The CD*NY Contra Repertoire. Bob Isaacs har samlet en række gode contradanse af forskellige forfattere og forskellige sværhedsgrader.
 
The Ted Sanella Collection . University of New Hampshire Library har etableret et meget omfattende arkiv over Ted Sanella og hans virke som caller. Dette link bringer dig til en indholdsfortegnelse over arkivet. Bemærk at selve arkivets indhold ikke er online tilgængeligt. Indholdsfortegnelsen henviser til over 50 "BOXES" hvor arkivet befinder sig.
 
Folk Music and Dance Books. Et link til forlaget DLBMusic som sælger bøger med dansebeskrivelser og musik-CDer.
 
Opsætning af lydsystem . Det er ikke altid nemt at opsætte og justere et lydsystem. Hvad skal man skrue på? Hvad skal skrues op og hvad skal skrues ned? Bob Mills giver en masse gode råd.
 
CONTRALAB er en international organisation for contra callere.
 
Contra Dance and Song Society. Den amerikanske forening for Square og Contra Dance. Her kan du bl.a. købe dansemusik og bøger. Hvis du køber musik, så vær opmærksom på at der bør stå "dance length recording". Du kan købe megen god musik, men du skal ikke regne med at kunne bruge alle numrene på en CD.
 
Dance Rhapsody Calling. Her gør Seth Tepfer sig relevante tanker om calling, programplanlægnng, instruktion og meget andet. Der er også links til nogle danse for nye callere (”Novice Callers”), danse for begyndere (”Non Dancers”) og hvad han kalder ”surefire” danse, som han benytter når der pludselig optræder et uventet stort antal nye dansere.
 Luk 
 
Links til danske foreninger som beskæftiger sig med traditionel square og contradance
 
TSCDD. Link til det danske fælles forbund for square og contradans: Traditionel Square & Contra Dance i Danmark.
 
Contradance.dk. En oversigt over større begivenheder og dansesteder i Danmark.
 
DGI. Link til DGIs hovedside.
 
DGI Dans og Musik. Et direkte link til en del af DGIs hjemmeside for udøvere af dans og musik.